politie- man of vrouw zelf onderwerp van onderzoek

Elke politieman- of vrouw kan ermee te maken krijgen: een onderzoek door het Bureau Intern Onderzoek (BIO) of de Rijksrecherche. Goede juridische hulp is dan noodzakelijk en moet dag en nacht beschikbaar zijn.

Een verkeersongeval, een schietincident of een (ernstige) beschuldiging door een burger of verdachte? Het kan iedere politieman- of vrouw overkomen. Een onderzoek door het BIO of door de Rijksrecherche kan het gevolg zijn. Onze ervaring is dat een dergelijk onderzoek ook voor politiemensen ingrijpend kan zijn. Temeer omdat de rol van verdachte juist politiemensen niet zo goed past.

Veel van uw collega's zien dan ook als een berg tegen een dergelijk onderzoek op. Onze ervaring is dat de mensen van de Rijksrecherche op een goede en professionele manier met hun collega politieambtenaren omgaan. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat zij andere belangen kunnen hebben dan degene die aan het onderzoek wordt onderworpen. Goede juridische hulp door advocaten met kennis en ervaring is dan van groot belang.

Ronald Kool heeft ruime ervaring op het gebied van het verlenen van bijstand aan politiemensen bij verhoren door het Bureau Intern Onderzoek (BIO/VIK), de Rijksrechcherche en de Commissie Omgangsvormen. Bel ons gerust voor overleg. Overdag, maar ook 's-avonds en als het echt nodig is 's-nachts.